maandag 13 juli 2009

Rondlopen in een bikini is illegaal

Dit is in alle geval de mening van Jordi Clos, de voorzitter van de Hotel vereniging in Barcelona. Volgens hem moeten vrouwen in bikini of mannen met ontbloot bovenlijf een voete krijgen als zijn in de straten rondlopen.

Alhoewel hij niet alleen staat met deze mening is niet iedereen tevreden met deze opinie, een aantal eigenaars van winkels denkt dat het een effect zal hebben op de voornaamste daders, de buitenlandse toeristen.

Volgens de ene zal de toeristische sector meer schade oplopen en voor andere zal het imago van de stad er op vooruit gaan. Dit is dan een verwijzing naar de te dikke, oudere toerist maar die verder onschuldig is en de dronken, getatoeƫerde jongere toerist die de straten onveilig maakt.

Volgens Clos is het geen repressie maar een handhaven van de orde, men ziet het ook niet in Parijs en Londen.

Clos denkt er tevens aan om een hotel uit zijn keten te openen op de Rambla maar dat hij na het bestuderen van de atmosfeer tijdens verschillende uren per dag moet concluderen dat de omgeving er niet op vooruit gaat, een hoop mensen in badpak en prostituees heeft de omgeving ingenomen.

Volgens hem was de atmosfeer 5 jaar geleden totaal anders.

Geen opmerkingen: