donderdag 13 augustus 2009

Een plan voor de toeristische sector

De toeristische sector heeft in Spanje te lijden onder de ergste crisis in zijn bestaan. Een sector die trouwens goed is voor een aandeel van 11 % in de Spaanse economie.

Daarom heeft de Spaanse regering een plan opgemaakt dat steunmaatregelen ter waarde van 1 miljard euro geeft aan de noodlijdende sector.

Naast het traditionele "zon, zee en strand" zal er meer aandacht gaan naar kwaliteitsvolle reizen, cultuur en gastronomie.

500 miljoen euro gaat er naar de verbetering van de efficiƫntie van de toeristische attracties en de milieu verbetering van de attracties.

200 miljoen gaat naar de verbetering van de Paradores, men ziet hierin het vlaggenschip van het Spaans toerisme.

100 miljoen gaat naar de Canarische Eilanden om hun toeristische structuur beter uit te bouwen.

Voor de promotie van de Spaanse keuken, waarvan men veel verwacht in de nieuwe toeristische structuur trekt men een budget uit van 9 miljoen euro.

Voor reclame campagnes in Europa die "De Spaanse manier van leven" gaan promoten is er 7,4 miljoen voorzien.

Regio's met nationale natuurparken kunnen een budget verdelen van 10 miljoen euro waarmee zij de parken kunnen promoten.

Verder heeft de regering alle departementen bij elkaar gebracht om gezamelijk te werken aan de verbetering van de structuur in toeristische gebieden en aan het verbeteren van de traffic control op luchthavens.

Geen opmerkingen: