zondag 6 september 2009

Toeristische promotie voor Spanje

De Spaanse overheid is er stilletjes aan achter gekomen dat het toerisme hier in Spanje teveel steunt op één soort toerisme: het zon, zee en strand toerisme.

In de jaren dat het goed gaat is er geen probleempje aan de hand, maar in de magere jaren, zoals wij ze nu meemaken is het minder aangenaam en dan krijgen we een daling in het aantal toeristen dat tijdens de zomer Spanje bezoekt.

Het is trouwens de eerste maal dat dit gebeurt en de Spanjaarden weten er zich voorlopig gen raad mee.

Momenteel zijn er nog geen cijfers bekend maar dat er grote aantallen toeristen hun vakantie niet in Spanje hebben doorgebracht is wel duidelijk.

Er zijn allerhande redenen te bedenken, de Britten blijven weg wegens de financiële crisis en de zwakte van hun pond en de inwoners uit de andere landen van de eurozone zijn weggebleven door de crisis of doordat er goedkopere bestemmingen gevonden zijn zoals voornamelijk Turkije.

Daarom zal de overheid extra ondersteuning bieden aan het promoten van Spanje door de nadruk te leggen op cultuur, niet voor niets staat Spanje op de tweede plaats op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO met 41 interessante plaatsen.

Voor natuur liefhebbers liggen er 14 nationale parken doorheen gans Spanje en daarbovenop is er nog een gans netwerk van natuurparken.

Verder zal de Spaanse gastronomie bevorderd worden in het buitenland, Spanjaarden eten echt wel meer dan paella, gazpacho en rauwe ham.

Wat er nu gaat gebeuren op deze blog is dat ik een korte voorstelling ga geven van elk nationaal park en van de 41 plaatsen op de lijst van het Werelderfgoed.

Uiteraard zal ik kort toeristisch nieuws blijven geven maar als er geen is dan publiceer ik een alternatief.

Geen opmerkingen: