zaterdag 9 november 2013

Spaanse hotels zijn nu stukken goedkoper

Uit een onderzoek van hotelzoekmachine Trivago.nl blijkt dat hotels in Spanje deze maand zo’n 9 procent goedkoper zijn dan in november 2012.

De prijzen van Spaanse hotels liggen in 2013 lager dan vorig jaar. Tijdens de zomer ging dat over 2 tot 4 procent, maar nu de toeristische hoogdagen voorbij zijn zakken de prijzen tot maar liefst 10 procent in vergelijking met vorig jaar.

In november zijn die prijsdalingen in heel Europa over het algemeen het sterkst. Gemiddeld zakken de prijzen in de herfst zo’n 9 procent, omdat veel mensen sparen voor de feestdagen en het voor wintersportvakanties nog net iets te vroeg is.

Wie van de lage prijzen wil profiteren kan deze maand nog een Spaanse hotelkamer boeken voor een prikje. Voor een overnachting in Barcelona betaal je bijvoorbeeld 107 euro, terwijl dat in Zaragoza slechts 58 euro is. Ook in Madrid, waar een kamer momenteel zo’n 86 euro kost, liggen de prijzen maar liefst 12 procent lager dan vorig jaar. Zelfs in grote zuidelijke steden als Malaga (-3 procent, 70 euro) en Sevilla (-13 procent, 71 euro) wordt overnachten nu heel goedkoop.

Bron: HNB

Geen opmerkingen: