dinsdag 15 mei 2012

Het beste van Almeria

De Costa Almeria is ongetwijfeld een van Spanje's best bewaarde geheimen. Alhoewel er een groot aantal buitenlanders woonachtig zijn is de streek met de stadjes Mojacar, Vera en Garrucha in de rest van Europa onbekend.

Een van de Engelstalige gratis weekbladen vroeg aan residenten en toeristen wat zij de mooiste attracties vonden aan de Costa Almeria.

Volgens deze ondervraagden staat Mojacar Pueblo op de eerste plaats. Het is een apart dorp om te bezoeken met zijn straten met kasseitjes die een unieke atmosfeer oproepen.

Het Water Park in Vera en Mini-Hollywood in de woestijn van Tabernas genieten ook van een grote populariteit.

De stranden van Almeria, inclusief Cabo de Gata, zijn ook zeer populair.

In de stad Almeria staat het Alcazaba Paleis en het is er de populairste attractie. Het is vergelijkbaar met het veel bekendere Alhambra in Granada maar de inkom is gratis voor Europese inwoners.

De grotten in Karst en het Yesos Natuur Park in Sorbas behoren bij de belangrijkste in Europa. Mensen die de grotten bezocht hebben vonden dit een fantastisch avontuur en een goedkope dag uit.

Andere plaatsen die de moeite waard zijn om ze te bezoeken zijn het kasteel in Cuevas de Almanzora, Roquetas de Mar, Sierra Cabrera en de Alpujarra.

Bijna alle ondervraagden waren naar Almeria gekomen voor de zon en de mooie stranden maar zij hebben wel iets meer gedaan dan luieren op het strand.

Geen opmerkingen: